تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است
سرخط خبرها

انزوا یا سکوت موقت برای بازگشت به قدرت؟ | نگاهی به آینده سیاسی علی لاریجانی

  • کد خبر: ۸۴۱۲۰
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
انزوا یا سکوت موقت برای بازگشت به قدرت؟ | نگاهی به آینده سیاسی علی لاریجانی
در روزهای گذشته رسانه‌ها گزارش دادند که علی لاریجانی، مسئولیت پیگیری تفاهم نامه ۲۵ ساله ایران و چین را واگذار کرده است و از این پس محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، این مسئولیت را داراست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به دنبال انتشار این خبر، «اقتصادنیوز» به نقل از میرمحمد صادقی، معاون قوانین مجلس دهم، خبر کناره گیری لاریجانی را تأیید کرد و نوشت: «موضوع اجرایی قرارداد‌ها را وزرا باید پیگیری کنند. طبعا دولت بهتر می‌تواند این کار را انجام بدهد؛ بنابراین آقای لاریجانی تصمیم گرفتند که باقی کار به عهده دولت باشد و با رهبری هم هماهنگی داشته اند. آقای لاریجانی برای کشور سرمایه بوده و همیشه نیز خواهند بود. ایشان مورد اعتماد رهبر معظم انقلاب هستند و هر زمانی که به ایشان نیاز باشد، قطعا فعالیت خواهند کرد؛ بنابراین کلید خوردن حذف آقای لاریجانی، تحلیل‌های شبکه‌های برون مرزی است و صحت ندارد.»

عزت ا... یوسفیان ملا، نماینده ادوار مجلس و از سیاسیون نزدیک به علی لاریجانی، نیز در گفتگو با کانال تلگرامی «عصر ما» خبر «فرهیختگان» را تأیید کرد و گفت: مسئولیت پیگیری و انعقاد قرار داد ۲۵ ساله از سوی رهبری در زمانی بر عهده علی لاریجانی قرار گرفت که او ریاست مجلس را بر عهده داشت و طبیعی بود که با پایان آن مسئولیت و به ویژه پس از به ثمر رسیدن وظیفه‌ای که بر عهده داشت، آن را به دولت جدید واگذارکند.

وی همچنین درباره گمانه زنی‌هایی که درباره آینده سیاسی لاریجانی در رسانه‌ها مطرح می‌شود، گفت: آقای لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هر دو این مسئولیت را بی وقفه و با جدیت ادامه می‌دهد و در همه جلسات مربوطه بدون هیچ غیبت یا حتی تأخیری حضور پیدا می‌کند و ایشان هنوز برنامه‌ای برای فعالیت سیاسی، فرای این مسئولیت ها، طرح ریزی نکرده است.

فارغ از چنین اظهار نظرهایی، در شرایط فعلی، یک پرسش مهم به وجود می‌آید؛ اینکه آینده سیاسی علی لاریجانی در شرایطی که دیگر مسئولیت اجرایی و تقنینی برعهده ندارد، چه خواهد شد. آیا باز هم شاهد حضور او در قدرت رسمی خواهیم بود یا لاریجانی نیز دیگر دوران بازنشستگی سیاسی اش را آغاز کرده است و به تدریج از صدر اخبار کنار می‌رود و منزوی خواهد شد؟

نظام نباید از ظرفیت‌های خود غافل شود

منصور حقیقت پور، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی، درباره چرایی کناره گیری لاریجانی از مسئولیت پیگیری تفاهم نامه ۲۵ ساله ایران و چین به «مثلث آنلاین» گفت: اکنون آقای لاریجانی هم عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هم مشاور رهبر معظم انقلاب، اما این را همه بدانند که آقای لاریجانی پتانسیلی دارد که هر زمان اراده کند، بالاتر از خیلی‌هایی که اکنون در مسئولیت هستند، قرار می‌گیرد. مسئله بعدی اینکه انتظار می‌رود نظام از ظرفیت‌های خود غافل نشود و شخصیت‌های برجسته را یک بار  مصرف فرض نکند.

شخصیت‌های معتدل به همگرایی جامعه کمک می‌کنند

غلامرضا ظریفیان، فعال و تحلیلگر سیاسی، هم در گفتگو با «نامه نیوز»، در پاسخ به این پرسش که آیا علی لاریجانی، پس از انصراف از مسئولیت پیگیری قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین و در صورت نپذیرفتن مسئولیت مهم دیگر، می‌تواند نقش اعتدال گونه‌ای میان جریان‌های معتدل جناح‌های سیاسی کشور ایفا کند، گفت: واقعیت این است که نیرو‌های باتجربه سیاسی به راحتی پخته نمی‌شوند و به راحتی به دست نمی‌آیند و درست نیست که به راحتی کنار بروند.

امثال آقای لاریجانی و دیگر شخصیت‌های معقول و معتدل می‌توانند به همگرایی جامعه کمک کنند و حیف است که آن‌ها در کناره باشند. تصور نمی‌کنم بازهم او را در مسئولیت‌های مهم ببینیم و بعید است دیگر در مراکز تصمیم ساز حضور داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->